Els nous inscrits a la borsa podran participar en les adjudicacions d’estiu amb els serveis prestats comptabilitzats

Des que fa unes setmanes ens van contactar per explicar-nos la seva problemàtica, hem estat treballant amb el col·lectiu d’afectats per la borsa, format per centenars de docents inscrits a la borsa des de l’estiu de 2019. Hem ajudat a coordinar i vehicular les seves reivindicacions a través de la pressió pública (comunicats de premsa, xarxes socials…) però també hem treballat de portes endins. Hem fet pressió al Departament per correu electrònic per aconseguir respostes i compromisos, i hem exposat el seu problema i les seves reivindicacions (que també són les nostres) als responsables del Departament i fins i tot en reunió amb el conseller d’educació Josep Bargalló.

Ara bé, malgrat la satisfacció que sentim per la nostra tasca sindical i pels èxits aconseguits, nosaltres només som una eina, aquests avenços no haurien estat possibles sense la mobilització de tot un grup de docents que han creat xarxes socials, han fet vídeos, comunicats, reunions virtuals, han parlat amb la premsa, han acudit a tots els sindicats i als partits polítics… tot un desplegament de lluita i de mecanismes de pressió. La tasca sindical ha estat molt més fàcil i efectiva amb la seva implicació, i per tant, el mèrit és per a ells, pels treballadors organitzats que defensen els seus drets i el de tot un col·lectiu com són els grups Afectats per la borsa i Substituts i substitutes en lluita. Amb aquests últims, seguim lluitant pels objectius.

Avui, per fi, tots els sindicats hem obtingut les primeres informacions oficials que confirmaven que els nous inscrits a la borsa que compleixen els requisits podran participar de les adjudicacions d’estiu. Però com que consideràvem que aquesta informació no era suficient, des de la Intersindical-CSC hem decidit insistir amb un nou correu per obtenir més respostes i més compromisos, perquè crèiem que aquests docents havien de tenir una confirmació explícita que se’ls comptarien els serveis prestats fins ara, un dubte que omplia de neguits i incerteses el col·lectiu i que els feia patir pel seu futur laboral. Tot seguit us reproduïm les dues respostes que hem obtingut als nostres correus:

“Us informo que a la convocatòria d’adjudicacions de destinacions provisionals per al curs 2020-2021 ja està previst incloure la participació del personal de la borsa de treball de personal docent que ha prestat serveis i que té els requisits, és a dir que també està inclòs el personal que ha accedit a la darrera convocatòria d’accés a la borsa de treball i que compleixen aquests requisits, tal com podreu comprovar en la resolució d’adjudicacions provisionals.”

“En resposta a la consulta plantejada per una organització sindical respecte a si la inclusió del personal que ha accedit a la darrera convocatòria d’accés a la borsa de treball es farà amb la baremació que els correspon afegint el temps treballat d’aquest curs o amb el número provisional, us informen que a l’adjudicació d’estiu només poden participar els que han prestat serveis i TOTS s’ordenen per temps de serveis prestats, és a dir, serà la baremació que els hi correspongui en funció del temps treballat, no del número provisional.”

A partir d’ara, no ens relaxem, perquè toca vetllar pel compliment d’aquests compromisos i vigilar de ben a prop que es respecten els drets d’aquest col·lectiu com se’ns ha informat. #MateixaFeinaMateixosDrets

image_pdfimage_print