[ACTUALITZACIÓ: OPOSICIONS AJORNADES] Demanem l’ajornament de les oposicions docents

Ajornament oposicions

[ACTUALITZACIÓ 01/04]

El Departament, en reunió amb tots els sindicats, ha posat sobre la taula la nostra proposta de modificació del calendari d’oposicions. Així, doncs, des de la Intersindical-CSC Educació, celebrem que després de prendre la iniciativa i ser el primer sindicat de fer una proposta d’ajornament obertament la setmana passada (que podeu llegir més avall), els altres sindicats (amb matisos) s’hi hagin sumat, el Departament ens hagi escoltat i hagi fet el pas de modificar el calendari. Una modificació per a la qual hem lluitat amb la prioritat de no posar en risc la convocatòria, ni les places ni arriscar-nos a cap altre aspecte que pogués perjudicar els aspirants.

El Departament no ha accedit a fer les oposicions coincidint amb les de primària l’estiu que ve al·legant la impossibilitat de gestionar dues oposicions a la vegada. Després de negociar alguns canvis de la proposta inicial del Departament, i davant la impossibilitat, segons ells, de fer-les més enllà de desembre de 2020, hem aconseguit que el calendari orientatiu definitiu no inclogui cap tràmit ni prova abans de l’estiu.

S’iniciarà el procés aquest setembre, les proves de la fase d’oposició es poden allargar des de setembre fins a novembre, els mèrits pels volts de desembre i al gener es durà a terme la publicació dels aspirants seleccionats. El Departament modificarà pròximament la resolució de convocatòria amb les dates concretes a partir del que s’ha acordat avui. De moment, es pot consultar el calendari orientatiu també al seu web.

Des de la Intersindical-CSC demanem que el Departament d’Educació faci el possible perquè el desenvolupament de les oposicions afecti el mínim els centres, nomenant substituts per als membres dels tribunals (donant-los permís per deure inexcusable) per tal de garantir l’atenció als alumnes, el correcte funcionament del centre i evitar la sobrecàrrega de feina als docents que formen part dels tribunals i als companys dels seus centres.

Per últim, recordem, com fem sempre a tot arreu, que la Intersindical-CSC treballem per un canvi de model d’oposició perquè veiem aquest obsolet, injust i poc transparent. Apostem per un model que hem proposat al Departament però que xoca frontalment amb les lleis espanyoles perquè implica un canvi total del sistema, un fet que no fa res més que reafirmar que la nostra lluita sindical va lligada un cop més, com en tants altres aspectes, a l’alliberament nacional.

——————————————————–

[NOTÍCIA DEL 26/03 ON DEMANÀVEM L’AJORNAMENT DE LES OPOSICIONS]

Davant la inquietud que la situació actual ha generat entre els docents que s’han inscrit a les oposicions d’aquest juny i després de fer un procés de debat i reflexió, des de la Intersindical-CSC Educació hem decidit sol·licitar públicament l’ajornament d’aquest procés d’oposició i l’establiment d’una nova data que permeti als aspirants la correcta preparació de les proves, i que asseguri el normal desenvolupament de les sessions presencials, amb la premissa que això no afecti futures convocatòries que ja hi havia previstes. D’aquesta manera, s’acabaria la situació d’incertesa i de neguit amb la que viuen moltes persones en aquests moments. De moment, tota la informació que ha donat el Departament és que pretén seguir amb el calendari establert o sense canvis significatius.

L’estat d’alarma i el tancament de centres, amb una situació de confinament de tots els docents és del tot excepcional i enfrontar-s’hi no és una tasca fàcil, i menys si a la càrrega s’hi afegeix la preparació d’unes oposicions. Des del Departament d’Educació es demana als docents que es formin i que plantegin activitats en línia als seus alumnes, i d’aquí a poc caldrà continuar el curs de manera telemàtica; a això s’hi sumen les responsabilitats familiars derivades de la situació (familiars dependents, dedicació absoluta als fills…); i també l’adaptació psicològica de cadascú a aquesta crisi que ha trastocat la manera de viure de tothom, i davant la qual molts no se senten capacitats, ni disposen de la situació ni dels recursos adequats per a preparar aquest procés tan complex. Fins i tot hi haurà aspirants que durant el període de preparació de les oposicions hauran perdut familiars per culpa del virus que ha paralitzat el país.

Considerem que posposar la convocatòria d’oposicions no és res més que una manera de vetllar pel benestar personal i emocional dels aspirants que s’hi volen presentar a la recerca d’una feina estable, a la vegada que és l’única via per garantir la igualtat d’oportunitats entre tots els aspirants. Sabem del cert que molts no seran capaços de preparar les proves en les dates actuals i que perdran l’oportunitat de participar del procés.

Instem, doncs, el Departament d’Educació a valorar aquesta proposta que els fem arribar i a anunciar l’ajornament de manera clara en la data que cregui més adient i segura tenint en compte els arguments que hem exposat, sense que això afecti, en cap cas, futures convocatòries ja previstes, una notícia que serà ben rebuda per tota la comunitat i que donarà tranquil·litat a molts docents que estan passant per una situació certament difícil, com la resta de la societat.

image_pdfimage_print

2 respostes a «[ACTUALITZACIÓ: OPOSICIONS AJORNADES] Demanem l’ajornament de les oposicions docents»

Els comentaris estan tancats.