Novetats sobre substitucions i oposicions durant l’estat d’alarma

Novetats sobre substitucions i oposicions durant l'estat d'alarma

[Actualització] Document oficial del Departament amb la informació sobre retorn de permisos, llicències i altres situacions i comunicat de la Intersindical-CSC demanant l’ajornament de les oposicions.

Demanem l’ajornament de les oposicions.

Ens han arribat noves informacions referents a les situacions relacionades amb les substitucions que hi està havent arran de l’estat d’alarma, així com sobre el procés d’oposició. Les compartim en aquest comunicat de valoració, i quedem a l’espera que el Departament d’Educació publiqui aquestes instruccions demà mateix.

Pel que fa als substituts, hem rebut molts casos de persones a les quals els canvia el motiu de la baixa i estan sent acomiadats en comptes de poder continuar al seu lloc de treball, amb el greuge, també, de places que queden buides en una situació en la qual es demana potenciar l’aprenentatge en línia amb els alumnes. Aquesta situació ha estat denunciada pel nostre sindicat directament al Departament i no podia allargar-se més. Celebrem, per tant, que el Departament d’Educació ens informi que es mantindrà la feina als substituts als quals els canviï el fet causant. També se’ns ha informat que no s’acceptaran els reingressos de docents que hagin estat sol·licitats des del tancament de centres pel perjudici que això suposaria per als substituts. Des de la Intersindical-CSC creiem que totes dues són bones decisions preses pel Departament després que els hàgim fet arribar una gran llista de casos de substituts que s’estaven quedant sense feina en aquesta situació tan complicada.

Sobre les oposicions, el comunicat de suspensió de tràmits i processos havia deixat moltes incògnites als aspirants. La informació que hem pogut saber és que el Departament d’Educació treballa amb la intenció de realitzar les oposicions amb el mateix calendari previst o amb algun endarreriment que no les afecti significativament. Celebrem, un cop més, que s’actuï amb transparència i que finalment es comenci a notar una comunicació més fluida com demanàvem en comunicats anteriors. Hi ha molts milers d’aspirants que ara mateix es troben en una situació excepcional i d’incertesa que no els permet preparar correctament aquests processos i que estan constantment a l’espera de noves informacions que els aclareixin la situació, per això són importants les comunicacions constants.

Finalment, demanem que un cop oberta aquesta via informativa es mantingui un canal fluid i constant i que, a l’hora de prendre decisions, es parli amb els sindicats com a representants dels treballadors per tal d’actuar de manera conjunta i cercar les millors solucions possibles entre tots, una cosa que a hores d’ara no ha passat.

image_pdfimage_print

Una resposta a «Novetats sobre substitucions i oposicions durant l’estat d’alarma»

Els comentaris estan tancats.