Fem xarxa amb sindicats d’educació d’altres nacions

Des de la sectorial d’Educació de la INTERSINDICAL-CSC tenim molt clar, des del nostre naixement, que podem aprendre de les experiències d’èxit de sindicats d’altres nacions sense estat, les quals tenen sindicats nacionals majoritaris, una cosa que als Països Catalans ens manca.

Considerem que això és una anomalia històrica, i més un fet en un país immers en un procés d’emancipació nacional com el català. Volem esdevenir la referència catalana per a ells. De fet, teixir aquesta xarxa de complicitats també és important per entendre com pot ser que a llocs com Galícia i Euskal Herria els docents gaudeixin d’uns drets laborals millors que els nostres (malgrat haver tingut, a priori, governs més hostils).

En aquest sentit, el mes d’octubre vam rebre el secretari nacional d’educació del sindicat CIG, de Galícia, sindicat majoritari a l’ensenyament gallec. La trobada va servir per confirmar la coincidència de plantejaments entre els dos sindicats i per aprendre claus per desplegar l’acció sindical en el camp educatiu.

Aquest mes de novembre la trobada ha estat amb el sindicat ELA, sindicat majoritari al conjunt d’Euskal Herria, a través del qual hem pogut conèixer eines fonamentals de la lluita pels drets laborals, com les caixes de resistència i la solidaritat de classe, a més d’establir ponts de contacte i col·laboració.

El mes de gener organitzarem una nova trobada, en aquest cas amb LAB, el sindicat majoritari a l’educació pública del País Basc.

image_pdfimage_print