Dels resultats de les oposicions, o la loteria dels tribunals

Entre el 12 i el 15 de setembre els diferents tribunals estan publicant les notes de les darreres oposicions, un procés que ha estat plagat d’errades i irregularitats per part del Departament des del primer moment.

Quan un es posa a observar els resultats d’aquells tribunals que ja han publicat les notes, crida l’atenció l’enorme disparitat en el nombre d’aprovats en funció del tribunal, com és el cas de l’especialitat de biologia. Veiem que hi ha tribunals que només han aprovat un 39% dels aspirants, mentre que d’altres n’han aprovat fins a un 94%.

Aspirants aprovats segons el tribunal, especialitat de Biologia
Aspirants aprovats segons el tribunal, especialitat de Biologia

Vist això, cal que ens preguntem: quin és el factor diferencial que fa que una persona obtingui una plaça i una altra no? Està clar que tenir sort en l’assignació del tribunal és un dels factors més importants del procés d’oposició. Ens podem permetre, com a país, deixar un procés tan important com la selecció del professorat de l’escola pública en mans de l’atzar?

És per això que la Intersindical Educació continuem reclamant un altre model d’accés a la funció pública, més just, democràtic, transparent i que no deixi una part important del procés a judici de criteris arbitraris, com passa fins ara. Aprofitem per reivindicar de nou el model d’accés que publicàvem tot just abans del procés d’estabilització. (Model d’accés a la funció pública).

Què puc fer si no estic d’acord amb la puntuació obtinguda a les oposicions?

Pots presentar una reclamació. En el següent enllaç pots veure les instruccions:

Quin és el termini?

Des de l’endemà de la publicació de la teva puntuació tens dos dies hàbils per presentar-la.

On he de presentar la reclamació?

A través de l’espai personal, clicant “Presentació de reclamacions”.

Com l’he de fer?

Cal que la teva reclamació sigui detallada i amb un redactat clar i el més objectiu possible. Les teves al·legacions s’han de basar en els criteris de correcció que va publicar el Departament/ Tribunal.

Com obtindré resposta?

Un correu electrònic t’avisarà de la contesta. El teu tribunal et respondrà a través del teu espai personal.

OBSERVACIONS: Tingues en compte que, si no estàs d’acord amb cap de les puntuacions obtingudes, has de presentar una reclamació per a cadascuna de les parts de la prova.

PROPOSTA DE MODEL IDEAL D’ACCÉS A LA FUNCIÓ PÚBLICA DOCENT
image_pdfimage_print