La Intersindical valora positivament la vaga del primer dia de curs en defensa de l’educació pública, de qualitat i en català

Imatge Manifestació plaça Sant Jaume

La Intersindical, juntament amb USTEC i CGT, valora positivament la jornada de vaga i les manifestacions que van tenir lloc ahir, 6 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Tot i el seguiment limitat en termes percentuals, la vaga ha estat un èxit simbòlic, i ha mostrat un rebuig contundent a les polítiques educatives del Departament d’Educació de la Generalitat.

Accions de Protesta
Les accions de protesta van començar amb tallades a la Gran Via i a la Via Augusta, a més de l’entrada al pati de la Fundació Bofill, on es van llançar traques de petards. Aquests actes simbòlics van servir per denunciar la precarització de l’educació i l’avenç de la privatització al sistema educatiu català.

Missatge clar a la Conselleria
Les consignes durant les manifestacions van ser clares: “No és innovació, és privatització”, “Volem l’escola en català, i també la volem, pública i de qualitat!” o “Anna Simó, així no”, entre d’altres. Aquestes frases ressonen com a crits de lluita contra la desatenció contínua de la conselleria d’Educació envers els docents i el sistema educatiu públic.

Un Any de Mobilitzacions
Marc Martorell, responsable d’Acció Sindical de La Intersindical, va declarar que aquesta vaga serà “el tret de sortida d’un any de mobilitzacions” si la conselleria no s’avé a “aturar el desballestament del sistema públic d’educació”. La Intersindical manté la seva posició de defensa del català com a pedra angular de la construcció de la cohesió social i nacional des de l’escola, la protecció dels drets laborals i la millora de la qualitat educativa.

Cap a un Futur Millor
Reafirmem la nostra disposició a continuar amb les mobilitzacions i a ampliar les mesures de pressió si no es produeixen canvis significatius en les polítiques educatives actuals. Aquesta vaga és només el començament. No descansarem fins a aconseguir una educació pública, de qualitat i en català per a tothom.

image_pdfimage_print