Prou irregularitats a l’Escola Bressol Municipal el Pit Roig

Des de la Intersindical Educació volem fer públiques un conjunt d’irregularitats que han tingut lloc a l’Escola Bressol El Pit Roig de Sant Pere de Vilamajor.

El curs passat, la Intersindical ja va denunciar als Serveis Territorials (SSTT) d’Educació del Maresme-Vallès Oriental que l’ajuntament del municipi feia mesos que no havia nomenat ningú per substituir la baixa de la directora del centre. Aquesta absència va afectar negativament l’organització quotidiana del centre. Així mateix, la manca de personal va provocar que els grups bombolla no funcionessin com calia.

Quan des de la inspecció educativa dels SSTT es va alertar de la situació d’irregularitat en què es trobava l’escola, el consistori va nomenar directora una mestra del centre, sense que aquesta en tingués coneixement ni hi donés un consentiment previ. De fet, va ser la mateixa inspecció qui li va fer saber que feia setmanes que era directora, malgrat que ella no n’estava informada.

A banda d’aquests fets, durant alguns mesos del curs passat les treballadores no van rebre fulls de nòmina ni es va convocar el Consell Escolar tal com dicta la normativa. A més a més, des de fa anys tampoc s’estan duent a terme les formacions que consten al conveni, i l’ajuntament ha pres decisions sobre els espais interiors i exteriors del centre sense compartir-les amb l’equip educatiu de l’escola.

Aquest curs havia començat amb més personal a la plantilla, però, fins fa poques setmanes, sense que hi hagués una direcció al capdavant de l’escola bressol. Cal afegir-hi que tampoc s’han posat mitjans per mantenir la conciliació familiar del personal. Ben al contrari, s’han introduït canvis en els horaris de les treballadores que gaudeixen de reduccions per poder tenir cura dels fills/es, la qual cosa s’ha traduït, a la pràctica, en una entrebanc afegit pel que fa la conciliació familiar. Davant d’aquesta situació la Intersindical ja ha presentat les demandes pertinents.

És per tots aquests motius que des de la Intersindical Educació denunciem la desídia del govern municipal de Sant Pere de Vilamajor amb l’equip educatiu de l’Escola Bressol Municipal, i reclamem que s’acabi amb la imposició i manca de diàleg, que es respectin els drets laborals de les treballadores, el conveni i el propi Projecte Educatiu del Centre.

image_pdfimage_print