En defensa de la immersió lingüística i del sistema educatiu català

Cartell a l’aula recordant que els estudiants poden triar la llengua abans de
l’examen de selectivitat a la UB. Rosa Bravo / El Punt Avui

Davant la nova ofensiva politicojudicial contra la immersió lingüística a Catalunya, arran de les mesures cautelars dictades pel TSJC que obligaran els estudiants a haver de demanar expressament els exàmens de selectivitat en català, la Intersindical fem les consideracions següents:

  1. Presenciem com la justícia espanyola dona cobertura a l’extrema dreta catalanòfoba, i atempta un cop més contra la immersió lingüística i els drets laborals dels treballadors i treballadores de l’educació.
  1. Constatem que haver d’escollir expressament la llengua dels exàmens converteix el català en una llengua subsidiària, la qual cosa vulnera el principi d’immersió lingüística i de vehicularitat de la llengua catalana a l’educació.
  1. Recordem que la immersió en llengua catalana és irrenunciable i un dels pilars fonamentals del sistema educatiu del nostre país, i que defensem la llengua dels Països Catalans com a eina de cohesió social i d’acollida, a la vegada que constatem que, com a llengua pròpia que és, en una república independent no hauríem de lluitar contra aquests atacs contra el català.

Per això, demanem:

  1. Que el conjunt de les forces polítiques democràtiques i progressistes del nostre país es refermin en la defensa de la immersió lingüística i del català com a llengua normal i habitual de l’educació.
  1. Que el Govern de la Generalitat i els departaments pertinents defensin amb fermesa la immersió lingüística i garanteixin la vehicularitat normalitzada de la llengua catalana als exàmens de selectivitat.
  1. Que el conjunt de la comunitat educativa reaccioni amb fermesa davant d’aquest nou atac contra la llengua catalana i es prepari per mobilitzar-se en defensa de la immersió lingüística. Per això, en col·laboració amb el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) hem engegat la campanya “Les PAU, en català. DESOBEÏM”.

4.Que s’avanci d’una vegada per totes cap a la constitució d’una República Catalana independent per deixar de tenir tots els poders de l’estat contra la llengua i disposar de les eines i recursos que permetin la normalitat de la llengua catalana a l’educació i a tots els àmbits.

En defensa de la immersió lingüística i de l’escola catalana!

Mobilitzem-nos!

image_pdfimage_print