La Intersindical-CSC donem suport a la vaga de TEEI del 26 de febrer

La Intersindical-CSC donem suport a la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya, com sempre, en aquest cas en la vaga convocada el 26 de febrer per l’aturada de les oposicions i la consolidació de les TEEI en abús de temporalitat. Fem una crida als mestres, a la comunitat educativa i als interins i interines de les diferents administracions públiques a donar suport a aquesta lluita.

La convocatòria de vaga pel dia 26 no és casualitat, sinó que ens concentrarem el mateix dia al Jutjat Social de Mataró a les 9 del matí, on es durà a terme el primer dels judicis en què les TEEI denuncien l’abús de temporalitat que patim per part del Departament d’Educació. També a les 12 del migdia ens trobarem a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per fer sentir la nostra veu.

El col·lectiu de TEEI treballen a les aules d’infantil de P3 amb places d’interinatge, és a dir temporals, des del curs 2004-05. Durant aquests més de quinze anys no s’ha fet absolutament res per consolidar-les com a treballadores públiques, contradient l’EBEP. Ara, un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori, que arriba molt tard, les pot condemnar a la precarietat i a l’atur.

Exigim la paralització d’aquests acomiadaments encoberts i que el Departament d’Educació negociï un acord per garantir la seva estabilitat com a treballadores públiques, ja que han demostrat amb escreix la seva vàlua i professionalitat.

La resolució EDU/1562/2020 de l’1 de juliol de 2020, de convocatòria de 756 places té una oferta molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment hi ha 883 TEEI treballant per al Departament d’Educació, però només s’han convocat 756 places. I la necessitat del sistema educatiu és de 1.800 places, ja que actualment no s’estan cobrint les necessitats de les aules de P3 de les escoles públiques catalanes.

Hem manifestat en reiterades ocasions el suport a la Plataforma d’Interines TEEI i el nostre desacord amb aquest fals procés d’estabilització, que no garanteix que les TEEI puguin consolidar el lloc de treball. El Departament n’ha fet cas omís i ha seguit tramitant la convocatòria i posant en risc tot el personal TEEI de les escoles públiques catalanes. Aquesta decisió contradiu la Directiva Europea 1999/70/CE i la sentència del TJUE del 19 de març en què es deixa ben clar que qualsevol abús en la contractació temporal successiva ha de ser sancionat perquè aquesta no es torni a produir.

Per la dignificació de la nostra tasca: LES TEEI DIEM PROU! CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM! UNA TEEI PER CADA AULA DE P3! #JoFaigVagaTEEI #26FVagaTEEI #CapTEEIAlCarrer #LesQueHiSomEnsQuedem

image_pdfimage_print