Suport a les TEEI en lluita #CapTEEIalcarrer

Des de la Intersindical-CSC volem manifestar públicament el suport a la Plataforma d’Interines TEEI de Catalunya i a la lluita per una estabilitat laboral legítima, justa i necessària, així com contra una convocatòria d’oposicions que suposa un greuge per moltes de les treballadores que exerceixen aquest paper tan important a les escoles del nostre país.

Com a sindicat ens oferim a ajudar-les amb tot el que estigui a la nostra mà, a fer d’altaveu, a fer pressió i a servir d’eina d’organització i de lluita. Quedem a la seva disposició per seguir mantenint el contacte i treballar plegats en tot el que calgui per posar fi a aquesta situació i defensar una causa que també és nostra.

Reproduïm aquí a sota el seu manifest de denúncia de la situació perquè no hi ha ningú millor que elles per explicar-ho (també el trobareu descarregable al final de la pàgina juntament amb el comunicat publicat per la Plataforma el 29 de juny) i us animem a seguir-les a Twitter @InterinesTeei i a donar-los suport en la seva lluita. #CapTEEIalcarrer

DESPRÉS DE 15 ANYS TREBALLANT A LES ESCOLES PÚBLIQUES CATALANES, EL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ ENS VOL DEIXAR AL CARRER!

Som un col·lectiu de TEEI (Tècniques Especialistes en Educació Infantil) que fa molts anys que treballem al Departament d’Educació. Concretament, la nostra plaça es va crear el curs 2004-2005 per donar resposta a la necessitat educativa que es produïa a les aules de P3 de les escoles públiques catalanes. La nostra funció com a PAE (Personal d’Atenció Educativa) consisteix a donar suport a les aules de P3, treballant colze a colze amb les mestres tutores, participant en l’elaboració de material didàctic i en l’observació del procés d’aprenentatge de l’alumnat per a la posterior avaluació. A més d’atendre’ls en les seves necessitats i acompanyar-los en el desenvolupament de l’autonomia personal.

Les més de 1.000 treballadores TEEI de Catalunya som educadores de referència per l’alumnat, les famílies i el personal docent. Moltes de nosaltres fa més de deu anys que treballem a la mateixa escola i les direccions dels centres confien en nosaltres per a explicar a les mestres nouvingudes el funcionament de les aules d’infantil.

En aquests moments ens trobem davant una situació completament injusta, que ens deixarà a moltes de nosaltres al carrer després de quinze anys treballant al Departament d’Educació. Durant tot aquest temps no se’ns ha donat l’oportunitat d’estabilitzar el nostre lloc de treball, tal com permet l’Article 70 de l’EBEP (Estatut Bàsic de l’Empleat Públic) que especifica que “l’execució de l’oferta d’ocupació pública o instrument similar s’ha de desenvolupar dins del termini improrrogable de 3 anys”. A més, la Directiva 1999/70/CE de la Unió Europea prohibeix aquests abusos en la contractació temporal successiva.

El Govern de la Generalitat, juntament amb els sindicats majoritaris (CCOO i UGT), han negociat una convocatòria d’oposicions de TEEI amb una oferta de places molt inferior a la necessitat estructural del sistema educatiu, i sense garanties de consolidació del lloc de treball (Acord de Govern 48/2017, de 18 d’abril i Acord de Govern 156/2018, de 20 de desembre).

Per tot això, exigim al Govern de la Generalitat de Catalunya que paralitzi aquesta convocatòria d’oposicions i s’assegui a parlar amb el col·lectiu de TEEI. Fins ara no ens han volgut escoltar i ens han deixat abandonades. Però tenim molt a dir, estem disposades a arribar fins a on calgui perquè les TEEI tinguem un pla de consolidació de les nostres places que s’ajusti a la realitat. Sabem que hi ha altres casos a l’Administració Pública en què, amb voluntat política, s’han aprovat solucions excepcionals per situacions excepcionals. Per exemple recordem la integració de les escoles del CEPEPC a la xarxa pública amb contracte administratiu per a les treballadores (Llei 14/1983, de 14 de juliol), la contractació de docents de religió a centres públics i la integració a la xarxa pública de centres privats i municipals (Decret llei 10/2019, de 28 de maig). Així que creiem que és possible trobar una solució i instem a Funció Pública i al Departament d’Educació a parlar per a dur-ho a terme.

Quan es publiquin les bases de la convocatòria d’oposicions presentarem un recurs administratiu. I avui iniciem un calendari de mobilitzacions continuades en coordinació amb altres col·lectius d’interines de l’administració pública, que també estan afectades per abusos en la contractació.

LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!
CAP TEEI AL CARRER!

image_pdfimage_print