Comunicació i salut laboral, claus en aquesta crisi a l’educació

Un cop més, la comunitat educativa ens assabentem pels mitjans de comunicació de les intencions del Departament d’Educació, i en concret a través de declaracions del conseller Josep Bargalló. El conseller ha assegurat que al juny s’obriran els centres educatius per atendre alumnat amb certs supòsits concrets.

Fa mesos que reclamem al Departament d’Educació que es comuniqui més i millor amb els seus treballadors, però fins i tot en situació de crisi segueix sense fer-ho. El Departament d’Educació és una empresa en la qual els seus treballadors s’assabenten de la seva situació laboral, de quan han d’anar o no al lloc de treball i de com desenvolupar la seva feina abans per xarxes socials i mitjans de comunicació que no pas per la seva empresa. I això és una tendència habitual que no pot seguir així.

Creiem que ni les xarxes socials, ni la premsa, ni els sindicats som els responsables d’informar els treballadors de les novetats i canvis de la seva empresa. La Intersindical ni som ni volem ser la gestoria o el canal d’informació del Departament d’Educació, sinó una eina per canviar les coses, també la manera de (no) comunicar-se amb els treballadors.

Un cop més, demanem que el Departament utilitzi de manera habitual el correu XTEC que tenen tots els docents per comunicar les coses de manera clara i directa als seus treballadors abans de fer proclames al mitjà de torn en el qual el conseller li toqui fer una entrevista. Així mateix, també creiem que els sindicats hauríem de ser coneixedors dels canvis en les condicions de treball abans d’assabentar-nos-en per la premsa.

Sobre el retorn als centres, entenem que els sindicats no som qui ha de dir o decidir quan s’hi pot o no s’hi pot tornar. No serem nosaltres qui valori una data. Des de la Intersindical-CSC volem que el Departament d’Educació prengui les decisions quan pugui garantir el compliment de les normes que marqui el Departament de Salut. En la crisi sanitària que estem vivint la salut laboral ha de ser prioritària (de fet, hauria de ser-ho sempre, però ara encara més), i els centres educatius no es poden obrir si abans no es garanteix amb mesures i informacions concretes que la salut dels docents, de la resta de treballadors i dels alumnes està totalment garantida. Vetllarem perquè això es compleixi.

image_pdfimage_print

Una resposta a «Comunicació i salut laboral, claus en aquesta crisi a l’educació»

Els comentaris estan tancats.