Sobre el teletreball a l’educació, requerim aclariments

Des de la Intersindical-CSC Educació entenem que les situacions de crisi són noves cada vegada i complexes de gestionar, i valorem la responsabilitat que han d’assumir aquelles persones que estan al capdavant de la situació al Departament d’Educació. No obstant això, creiem que cal un aclariment per a fer desaparèixer l’ambigüitat amb la qual estan vivint els docents des del tancament dels centres educatius. Aquesta situació està generant neguits, incerteses i abusos que tenim documentats.

Primerament, se’ns va dir que els dies de confinament i tancament de centres de totes les titularitats (pública, concertada i privada) eren dies no lectius i que quedàvem a disposició del Departament però sense activitat amb els alumnes, després hi ha hagut diverses crides o reconeixements a la possibilitat de proposar activitats a l’alumnat sense que siguin qualificables, fonts del Departament també han dit als mitjans que potser la setmana que ve es recupera l’activitat lectiva, i, per acabar-ho d’adobar, el conseller Puigneró va afirmar a través de Twitter que els docents hem d’estar «tots a casa sense treballar i amb permís de deure inexcusable de caràcter públic».

Per tot això, fem els següents requeriments als responsables del Departament d’Educació:

1- Que aclareixin si els docents estem treballant o estem de permís sense treballar.

2- Que no s’extingeixin les substitucions a la pública ni s’aturin els processos d’adjudicació de places de la borsa, així com tampoc es perdin llocs de treball a la concertada. Que aquesta crisi sanitària no serveixi per deixar llocs de treball sense cobrir. No pot ser que els col·lectius més precaritzats hagin de pagar aquesta crisi.

3- Si s’estan plantejant el retorn a l’activitat lectiva, que expliquin com i quan ho volen fer als agents implicats.

Tota la informació d’educació sobre el coronavirus en aquest enllaç.

image_pdfimage_print