Pressupostos en Suspens: Una Crida a la Mobilització per una Educació Digna i de Qualitat

Banderes a una mobilització

Davant la recent notícia de la no aprovació dels pressupostos per al 2024, es confirma el que La Intersindical ja vam advertir: l’acord signat per CCOO i UGT amb el Departament d’Educació, que ja consideràvem insuficient, queda completament en suspens. Això no només evidencia la fragilitat d’un acord condicionat a factors externs, sinó que també ens fa tornar a la casella de sortida, sense avenços reals en la millora de les condicions laborals dels docents i, per tant, de l’educació.

Recentment, hem vist com altres col·lectius del sector públic, com els metges i les infermeres, han aconseguit millores significatives en les seves condicions laborals gràcies a la lluita col·lectiva i a acords sense condicionants externs. Es demostra, així doncs, que la unitat i la determinació són claus per assolir canvis que siguin reals i duradors.

És evident que l’estratègia seguida per CCOO i UGT d’acceptar un acord precari i que depenia de l’aprovació de pressupostos no ha fet altra cosa que retardar el procés necessari per revertir les retallades i millorar la qualitat de l’educació al nostre país. Ara, més que mai, és el moment de demostrar la nostra força col·lectiva.

Fem una crida a tots els professionals de l’educació, a les famílies, i a la societat en general a mobilitzar-nos massivament. És hora de tornar a fer seure el Departament d’Educació a la taula de negociació amb tots els representants de la comunitat educativa. Preparem-nos per dur a terme accions de protesta, paralitzem els centres educatius del país i demostrem, amb unitat i determinació, que lluitem per una educació de qualitat i per la dignitat de la nostra professió.

Ara més que mai, és el moment de fer pinya, de mobilitzar-nos al carrer i d’exigir el que és just. La lluita per una educació digna i de qualitat continua, i junts i juntes som més forts!

image_pdfimage_print