Comunicat sobre la imposició definitiva del 25% a tres escoles per part del TSJC

Manifestants mostrant una pancarta a favor del català

Com passa des de la sentència del 2010 del Tribunal Constitucional contra l’Estatut referendat pels ciutadans de Catalunya, els atacs a la vehicularitat del català i al sistema educatiu de què lliurement s’ha dotat la ciutadania del nostre país no s’aturen.

Avui hem sabut que, en plena campanya electoral, i sense ni tan sols haver redactat una sentència argumentada sobre la qüestió, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha publicat una nota de premsa que estipula l’obligatorietat definitiva -fins ara era cautelar- d’impartir una matèria troncal en castellà a les aules de tres escoles. Una d’aquestes és el Turó del Drac de Canet, on s’imposa després que una sola família d’un total de vint-i-vuit ho hagi requerit (de fet, la família va demanar al seu moment la imposició de fins a un 50% de classes en castellà).

En vista d’aquesta situació, i a l’espera que el Tribunal Constitucional dicti una sentència general sobre el model educatiu del nostre país, La Intersindical Educació considerem que el model lingüístic que regula l’ensenyament no universitari a Catalunya ja està recollit a la Llei de Normalització, la llei 1/98 de Política Lingüística i la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), i que les intromissions a la vida dels centres de famílies concretes i sobretot del poder judicial espanyol només pretenen crear un clima de confrontació i malestar allà on només hi havia normalitat i pedagogia.

L’arbitrarietat dels estaments polítics i judicials espanyola ens porta a concloure que només amb una República Catalana tindrem una escola catalana lliure d’intents de lesionar la salut de la nostra llengua i la cohesió social i nacional del nostre poble. Treballem per fer-la possible!

image_pdfimage_print