Valoració de les eleccions sindicals a l’educació pública del 14 de març

Valoració de les eleccions sindicals a l’educació pública del 14 de març

 

La Intersindical Educació volem lamentar, abans que res, la baixa participació que hi va haver a les eleccions sindicals a l’educació pública d’ahir. Malgrat que el nombre de meses electorals va augmentar un 30%, la participació dels docents ha baixat fins al 38% (un 5% menys que fa 4 anys). D’una banda, com a sindicat no hem estat capaços d’explicar al col·lectiu docent la importància de la participació, ni de revertir la dinàmica d’escassa assistència a les urnes; de l’altra, tampoc hem estat capaços de fer veure a la resta de sindicats la importància d’implementar el vot electrònic per tal que la participació fos més alta i els resultats més representatius de la voluntat del col·lectiu. No volem ni podem deixar de fer autocrítica pels resultats que La Intersindical hem obtingut, ja que hem passat de tenir 47 delegats a tenir-ne 32. Vam néixer fa 4 anys amb molta força en un context en què bona part de la ciutadania tenia molt clara la importància de tenir un sindical nacional i de classe, però, a causa dels condicionants externs i interns, no hem estat capaços d’estructurar-nos de manera prou àgil com per mostrar-nos com una eina útil per al conjunt del col·lectiu docent. Així mateix, som conscients que no hem sabut explicar prou bé el nostre discurs, ni la feina que hem fet durant aquests anys. Això ha fet que una part del col·lectiu tingui una visió esbiaixada de qui som i de què fem. Entomem els resultats i els errors que hem comès amb autoexigència i ens comprometem a posar-hi solució sense renunciar als nostres principis ideològics i fundacionals. Malgrat tot el que hem exposat, som optimistes de cara al futur. Hem pogut consolidar el projecte a tot arreu del territori tot i el context social i polític, i creiem que estem en condicions de fer els canvis necessaris per esdevenir una eina més útil per al conjunt dels docents del país. Per acabar, volem animar els afiliats i la resta dels col·lectius a fer-nos arribar les reflexions sobre la situació actual i, sobretot, a participar en el reforçament de la nostra sectorial d’educació.

 

Per un sindicalisme nacional, de classe i feminista, lluitem amb tu.

image_pdfimage_print