Sindicats, estudiants i plataformes convoquen una manifestació a Tarragona el 26 de gener

SINDICATS, ESTUDIANTS I PLATAFORMES CONVOQUEN UNA MANIFESTACIÓ A TARRAGONA EL 26 DE GENER AMB MOTIU DE LA VAGA EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ I LA SANITAT PÚBLIQUES

Aquest dimecres 25 i dijous 26 de gener seran dies de mobilització en defensa de la sanitat i l’educació públiques a tota Catalunya. Al dimecres s’han organitzat accions centralitzades a Barcelona, i per al dijous s’ha convocat una manifestació que començarà a la Plaça dels Carros de Tarragona a les 10.30h.

Les retallades posteriors a la crisi financera de 2008 en ambdós serveis encara no han estat revertides. La crisi de la COVID-19 ens ha mostrat les evidents deficiències en el nostre sistema de salut. Només l’enorme esforç d’unes professionals sanitàries extenuades ha pogut salvar, en part, la situació. Les usuàries, totes nosaltres, som les principals perjudicades de la manca de recursos materials i humans destinats a l’Atenció Primària i a les Urgències, les asseguradores privades, en canvi, són els únics beneficiats. En definitiva, la Sanitat Pública està col·lapsada i les professionals sanitàries esgotades. La nostra salut i, per tant, la nostra vida depèn de revertir aquesta situació.

En el cas de l’Educació les retallades s’han cronificat. Les multitudinàries vagues de març de 2022 han provocat que el Departament hagi fet unes mínimes concessions, però seguim sense obtenir resposta per la gran major part de les nostres reivindicacions (reducció de les ràtios, 6% del PIB a Educació, currículums que garanteixin l’accés al coneixement de tothom, supressió del decret de plantilles, estabilització del personal docent i educatiu en frau de llei) i ja no ens alimenten molles. Com passa a Sanitat, les principals perjudicades de l’infrafinançament que pateix l’escola pública són les seves usuàries, en canvi l’escola privada i la concertada són les beneficiàries. El futur de les nostres nenes i nens depèn d’aconseguir una Educació pública de qualitat i per tothom.

Fem una crida a totes les usuàries, tant de la Sanitat com de l’Educació, a lluitar per salvar aquests serveis públics salvant així els nostres drets fonamentals.

MOBILITZACIONS PREVISTES

DIMECRES 25 DE GENER

CONVOCATÒRIA DE VAGA DE SANITAT I EDUCACIÓ.

Manifestació centralitzada a Barcelona que sortirà de la Pl St. Jaume a les 11h en direcció al Parlament, on hi haurà una concentració que coincidirà amb la celebració d’un Ple.

DIJOUS 26 DE GENER

Manifestació que sortirà de la Pl dels Carros a les 11h en direcció a Imperial Tàrraco, on es confluirà amb la manifestació que surt de l’Hospital Joan XXIII organitzada per la Plataforma Aturem Joan XXIII, i des d’allí marxarem plegades cap als Serveis Territorials d’Educació i cap a Sanitat.

 

CONVOCANTS AL CAMP DE TARRAGONA

Sindicats Educació convocants: USTEC, CGT Ensenyament, COS, Intersindical I Sindicat d’Estudiants

Sindicats de Sanitat i Plataformes organitzadores mobilitzacions: CGT , FTC-IAC., COBAS, Grup en de la Sanitat Pública de Tarragona, Plataforma Aturem Joan 23, Endavant

 

 

image_pdfimage_print