Valoració del posicionament del Departament d’Educació sobre la negociació

El Departament d’Educació ha transmès a la premsa que trencava les negociacions amb els sindicats, ja que no havíem acceptat la seva última proposta, en què havien ofert revertir parcialment una retallada i reduir una hora lectiva al personal docent de primària, però no al de secundària de cara al curs vinent.

En primer lloc, volem deixar clar que trobem inacceptable que es creï aquesta divisió entre els docents, i més tenint en compte que és una retallada que s’arrossega des de fa temps. Tampoc entenem que es faci servir l’excusa de la dificultat tècnica i temporal per fer-ho, ja que, quan ha calgut, s’han buscat maneres de fer-ho amb molt menys temps; amb la gestió de la Covid n’hem tingut l’últim exemple.

Al mateix temps, ens sorprèn que el Departament d’Educació digui ara que, com que els sindicats no hem firmat la seva proposta, no revertiran parcialment aquesta retallada, malgrat haver reconegut que és una mesura que millora la qualitat educativa i que tenen pressupost per a dur-la endavant. No entenem com és que un conseller d’un partit que s’autodenomina d’esquerres pugui tenir aquesta actitud i prefereixi trencar les negociacions en lloc de continuar buscant un acord.

Des de La Intersindical creiem que el Departament encara és a temps de rectificar i d’oferir la reversió d’aquesta retallada també a secundària de cara al curs vinent, facilitant així que es pugui arribar a un acord en la resta de punts.

La mobilització ha estat i serà la clau per aconseguir revertir unes retallades i una manca d’inversió que s’han cronificat i que estan passant factura al PAS, a l’alumnat i al professorat

image_pdfimage_print