La Plataforma Pública i en català demana la retirada definitiva de la proposició de reforma de la llei 1/98

Aquest dimecres 20 d’abril vam saber que els partits impulsors de la proposició de llei de modificació de la Llei de Política Lingüística no la presentarien al proper Ple del Parlament. Davant d’aquest fet, la Plataforma Pública i en català, formada pels sindicats de professors USTEC, CGT, Intersindical i COS i el SEPC, volem fer les següents consideracions:

– Reiterem que el primer pas per afrontar l’ofensiva judicial contra l’escola en català i el model d’immersió és retirar la proposició de llei pactada als despatxos d’esquena a la comunitat educativa.

– En segon lloc, cal obrir un procés de diàleg amb la comunitat educativa i el conjunt de la societat catalana per afrontar l’embat judicial, però també per afrontar el retrocés de la llengua a l’escola. 

– En aquest sentit, denunciem la manca de voluntat de diàleg del PSC, ERC, Junts i els Comuns. Cap dels 4 partits es va presentar a la reunió que vam convocar el dimecres dia 20 al Parlament de Catalunya.  

– Que els partits proposants no hagin portat al Ple aquesta proposició és una victòria de la pressió popular que s’està exercint des de diferents àmbits socials, culturals i polítics, i posa en qüestió l’esmentada proposta. Això ens referma en la necessitat de continuar mobilitzant-nos i organitzant-nos, en primer lloc per aturar definitivament aquest intent de diluir la vehicularitat de la llengua, i en segon lloc per afrontar els reptes de futur de l’escola en català.

– En darrer lloc, anunciem la suspensió de la mobilització prevista per al proper 26 d’abril, atès que la modificació no serà debatuda al proper Ple.

 

image_pdfimage_print