Reclamem mesures urgents al Departament d’Educació per revertir la greu situació que viu l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà

L’Institut Pere Borrell de Puigcerdà

La situació sanitària a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà ha arribat a un punt insostenible: el centre té 224 persones confinades, entre estudiants i professorat, inclosa la major part de l’equip directiu. I és que la incidència de la covid-19 va clarament en augment: els darrers quinze dies hi ha hagut el mateix nombre de contagis que des de l’1 de setembre fins a l’inici d’aquest mes de desembre.

Aquesta situació dificulta extremadament la tasca dels treballadors del centre i ha generat, com és normal, un clima d’incertesa i d’inseguretat al conjunt de la comunitat educativa. Per això, la direcció del centre va traslladar el proppassat dilluns 14 de desembre, als Serveis Territorials del Departament d’Educació, la necessitat de passar totes les classes a format telemàtic fins el dia 21 de desembre.

Tot i que l’institut ha proporcionat, amb recursos propis, els mitjans informàtics necessaris perquè es puguin realitzar les classes telemàticament, i malgrat el clam unitari dels treballadors del centre, dels estudiants i de les famílies, el Departament d’Educació no ha actuat amb diligència, denegant en primer lloc la petició i, més tard, autoritzant la mesura tan sols pels cursos post-obligatoris.

Davant d’aquests fets, la Intersindical-CSC, volem fer les consideracions següents:

  1. Rebutgem la manca de transparència del Departament d’Educació i el menyspreu als treballadors i treballadores, tenint en compte que no s’ha informat de la situació als seus representants durant la Permanent del Comitè Territorial de Prevenció de Riscos Laborals celebrat aquest dijous 17 de desembre.
  2. Denunciem la manca de dotacions econòmiques i de material de protecció pel conjunt de la comunitat educativa, que no ha tingut suficientment presents les característiques del centre ni les variables sanitàries de la comarca, fet que ha esdevingut un perjudici per a l’aplicació dels plans d’obertura i d’actuació del centre, davant la crisi sanitària.
  3. Recordem que la situació de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà respon a un problema estructural que fa temps que denunciem: és inadmissible l’estat d’abandonament institucional, deteriorament d’infraestructures, infrafinançament i manca d’espais de l’únic institut de la comarca de la Cerdanya, més tenint en compte les seves circumstàncies climàtiques i geogràfiques.

Per això, la Intersindical-CSC exigim al Departament d’Educació que autoritzi de manera urgent el pas del conjunt de les classes de manera telemàtica a l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà, fins que la situació sanitària no s’estabilitzi. Alhora, reclamem que es comprometi a afrontar d’una vegada per totes les inversions necessàries que permetin dignificar les infraestructures del centre, reduir les ràtios i millorar el benestar del conjunt de la comunitat educativa. Aprofitem també per mostrar el nostre reconeixement pel conjunt dels treballadors i treballadores que estan desenvolupant la seva tasca amb gran professionalitat i en condicions molt difícils: vosaltres sou els i les imprescindibles!

image_pdfimage_print