Sentència del TJUE: Prou abusos amb el personal docent interí!

El passat 19 de març, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va emetre una sentència a través de la qual renyava l’estat espanyol per l’ús abusiu de personal interí de llarga durada, és a dir, per utilitzar de manera sistemàtica modalitats contractuals de temporalitat per cobrir a places que, de fet, són estructurals per al correcte funcionament de l’administració i, per tant, haurien de ser funcionaritzades.

El TJUE reconeix també el perjudici causat a aquests treballadors i obre la porta, entre altres opcions, a vehicular les sancions a través d’una indemnització, però deixa en mans dels tribunals espanyols les mesures concretes a prendre, tot apuntant diverses possibilitats: organitzar processos selectius (oposicions) de consolidació, passar els interins a la condició d’indefinits no-fixes, o l’esmentada compensació.

És important remarcar que el TJUE critica durament l’estat per haver generat aquesta situació, ja que la seva obligació era organitzar en el temps oportú els processos selectius necessaris perquè les places que constitueixen un element essencial del sistema públic fossin ocupades per funcionaris. Recordem en aquest sentit que la UE marca un sostre del 8% d’interinitat en el sector públic i que, per exemple, a Catalunya i en el cas de l’educació estem, en xifres reals, prop del 40%.

Davant d’aquesta situació, des de la Intersindical-CSC Educació entenem que:

  • Cal lluitar per una sortida global a aquesta situació de greuge laboral que pateix bona part del personal docent, més enllà de demandes individuals d’indemnització que no resolen el problema de fons.
  • La sortida a aquest atzucac generat per les polítiques i la ideologia neoliberals imperants en els diferents governs i alts càrrecs de les administracions exigeix revertir de manera dràstica les polítiques de personal, apostant de manera decidida per l’estabilitat i la dignificació de la carrera professional docent.
  • Cal, en aquest sentit, un pla de xoc a curt termini que inclogui:
  1. La convocatòria, en els anys vinents, d’un nombre suficient de places d’oposició per reduir la interinitat al 8% marcat per la UE.
  2. Un pla d’estabilitat del personal interí que garanteixi la durada dels contractes com a mínim fins al moment en què la interinitat s’hagi reduït al 8%.
  3. Un concurs de mèrits immediat pel qual les persones de més de 50 anys i amb més de 10 de serveis prestats puguin accedir a la condició d’indefinits no-fixes.

La unitat del col·lectiu en la lluita i la solidaritat de classe entre tots els docents són les eines fonamentals per a assolir l’objectiu de dignificar la nostra professió i acabar amb el greuge que pateix el personal interí.

image_pdfimage_print