Acte d’homenatge a Rosa Luxemburg

Acte d'homenatge a Rosa Luxemburg
Homenatge a Rosa Luxemburg al Centre Cívic Fort Pienc

El 12 de desembre, la Intersindical-CSC va retre el homenatge a Rosa Luxemburg al Centre Cívic Fort Pienc. El 2019 va fer 100 anys de l’assassinat de Rosa Luxemburg i Karl Liebknecht a mans del Freikorps, el grup paramilitar dirigit pel ministre de defensa alemany, i la col·laboració d’un sector del partit socialdemòcrata en el govern.

L’acte va ser presentat per l’Ester Rocabayera, coordinadora de la Secretaria d’Igualtat del nostre sindicat i la xerrada, a càrrec de la lingüista i militant independentista Blanca Serra. La seva intervenció va tenir el to d’una dona compromesa amb l’alliberament social, feminista i nacional, d’acord amb la seva llarga trajectòria política. Va acostar al públic les figures d’algunes dones revolucionàries sovint oblidades. Així, va recordar Clara Zetkin, política socialista, lluitadora pels drets de les dones i antifeixista, o Aleksandra Kollontai, una de les principals figures del socialisme rus.

Blanca Serra va destacar les múltiples opressions que va patir Rosa Luxemburg, en la seva condició de dona, jueva, d’esquerres i nascuda a la Polònia ocupada per l’imperi rus.

L’acte va acabar amb les intervencions i preguntes de les persones assistents que omplien la sala.

image_pdfimage_print