La Intersindical-CSC rebutja frontalment la nova assignatura anunciada pel PSOE

Des de la sectorial d’educació de la Intersindical-CSC hem vist amb molta preocupació l’anunci d’ahir del candidat del PSOE i favorit a totes les enquestes, l’actual president en funcions Pedro Sánchez, sobre una nova assignatura obligatòria que s’implantarà si accedeix al govern sobre valors «cívics, constitucionals i ètics».

Volem mostrar un desacord total a la manipulació de l’educació amb finalitats polítiques. Què ens estan anunciant? Que volen adoctrinar l’alumnat amb una assignatura patriòtica? El nostre jovent surt del sistema educatiu amb un criteri propi i no necessita tornar dècades enrere per rebre una nova «Formación del Espíritu Nacional», i rebutgem frontalment noves estratègies que l’únic que busquen és seguir la línia que ja va marcar el ministre Wert quan proclamava obertament que volia «espanyolitzar» els alumnes catalans.

Un cop més veiem com l’estat espanyol pretén intervenir l’educació catalana, i esperem que el Departament d’Educació doni una resposta contundent contra aquesta proposta i la freni si s’arriba a intentar implementar. Esperem, de la mateixa manera, que els partits catalans mostrin un rebuig clar a aquesta i a qualsevol altra proposta que pretengui utilitzar i manipular l’educació.

Deixeu en pau els nostres alumnes i l’educació catalana. Reiterem, com sempre, que ens trobaran de cara, alçats i dignes per lluitar contra aquestes ingerències per a les quals hi ha una solució infal·lible: la independència de Catalunya.

image_pdfimage_print