Donem suport al Decàleg de mínims per la Llengua Catalana i Literatura

La Intersindical fem una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general a donar suport al “Decàleg de mínims per a la matèria de Llengua Catalana i Literatura”, una iniciativa d’un grup de docents que vol garantir la vitalitat i una transmissió òptima del català en l’àmbit educatiu.

Davant l’emergència lingüística que vivim, és fonamental unir esforços per revertir l’actual situació del català als centres educatius i al país. El decàleg, elaborat per docents de Llengua Catalana i Literatura, proposa mesures clau per millorar el coneixement i l’ús social del català, i per revalorar aquesta matèria en les etapes educatives de l’ESO i del Batxillerat.

Les propostes del decàleg inclouen la recuperació de les tres hores setmanals d’ensenyament a l’ESO i el Batxillerat, la implementació de l’ús del català a tot l’àmbit educatiu, la formació continuada per als docents i l’adequació de l’acreditació de coneixement del català, entre d’altres.

La Intersindical, entenem que el català, com a llengua pròpia de Catalunya, ha de ser present no només a les aules, sinó a totes les esferes socials. Aquesta no és només una lluita dels docents, sinó de tota la societat. És per això que animem tothom a conèixer, difondre i donar suport a aquest decàleg.

La llengua és un element clau de la nostra identitat i cultura, i defensar-la és defensar una part essencial del nostre patrimoni. Per a més informació, visiteu el blog docentscat.wordpress.com, on podreu trobar el text complet del decàleg i la manera com podeu contribuir a aquesta iniciativa.

image_pdfimage_print