Convocatòria de vaga a l’educació pública catalana: 25 i 26 de gener de 2023

Després d’haver reunit en assemblea els afiliats i afiliades de la sectorial d’educació, i d’acord amb la resta de companys i companyes de la Federació de Serveis Públics, La Intersindical hem decidit convocar el conjunt del col·lectiu docent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a la vaga que registrarem pels dies 25 i 26 de gener de 2023.

Aquesta decisió la prenem després d’haver constatat la manca de compromís i de resolució del Departament d’Educació, a l’hora d’arribar a un acord amb les forces sindicals. Recordem que vam desconvocar les vagues i mobilitzacions previstes a principi de curs, justament perquè semblava que s’havia aconseguit encaminar les negociacions: primer, amb el retorn de l’hora lectiva; i, després, amb la promesa d’un calendari per acordar la resta de punts del nostre programa reivindicatiu.

Malauradament, el calendari de negociació s’ha anat encallant, i no va ser fins a la 14 de desembre que vam rebre una primera proposta del Departament, tractant-se de l’últim dia que havíem fixat per arribar a un acord. Tal com vam manifestar llavors, la proposta que se’ns va fer arribar era completament insuficient i estava molt lluny d’un acord definitiu. A partir d’aquí, no hem obtingut cap nova convocatòria de mesa de negociació fins al proper 19 de gener, la qual cosa ens adverteix d’una voluntat dilatòria que ens allunya cada cop més d’un acord a curt termini.

D’altra banda, La Intersindical hem posat reiteradament sobre la taula la necessitat d’abordar urgentment la situació de la llengua catalana a l’educació. En aquest sentit, el 21 de desembre vam emetre un comunicat on fèiem un balanç sobre les mancances en la implementació del model d’immersió lingüística i reiteràvem les nostres propostes per tal de garantir la vehicularitat del català als centres educatius del país. De tot plegat, no n’hem obtingut cap resposta ni n’hem apreciat cap fruit, més enllà de les declaracions d’intencions i de manifestacions que ens confirmen la manca de fermesa per afrontar l’emergència lingüística.

Per tot això, des de La Intersindical fem una crida al conjunt del col·lectiu docent del Departament d’Educació perquè se sumi a la vaga que convoquem els dies 25 i 26 de gener de 2023. Alhora, estenem la mà a la resta de forces sindicals perquè fem confluir les diferents convocatòries de vaga, tot reprenent la unitat sindical i mobilitzant-nos de manera conjunta en defensa de l’educació pública, dels drets laborals i de l’escola en català.

Per últim, i com que els dies 24, 25 i 26 de gener també hi haurà mobilitzacions al sector de la sanitat pública, La Intersindical, com a sindicat nacional i de classe, fem una crida a la solidaritat entre treballadors i a fer un front comú en defensa dels serveis públics.

Països Catalans, 11 de gener de 2023

image_pdfimage_print