Volem l’educació en català al Turó del Drac i a tot arreu!

Els atacs a la immersió lingüística i al sistema educatiu de què lliurement s’ha dotat la ciutadania del nostre país no s’aturen. A la inadmissió del recurs de cassació presentat pel Departament d’Educació al Tribunal Suprem en contra de la sentència del TSJC que obliga a impartir un mínim del 25% de l’horari lectiu en castellà, s’hi afegeixen sentències amb comptagotes de centres concrets. La darrera l’hem sabuda avui: el TSJC obliga cautelarment l’escola Turó del Drac de Canet de Mar a impartir, a partir del proper dimecres 8 de desembre, un 25% de classes en castellà al nivell de P5 del centre. Aquesta decisió ha estat adoptada després que una sola família de l’escola demanés la imposició de fins a un 50% de classes en castellà.

En vista d’aquesta situació, la Intersindical volem mostrar el nostre suport a la comunitat educativa del centre, que ja s’ha començat a organitzar en defensa de la llengua a través del compte de Twitter El Turó en català! Considerem que el model lingüístic que regula l’ensenyament no universitari a Catalunya ja està recollit a la Llei de Normalització, la llei 1/98 de Política Lingüística i la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), i que les intromissions a la vida dels centres de famílies concretes i sobretot del poder judicial espanyol només pretenen crear un clima de confrontació i malestar allà on només hi havia normalitat i pedagogia.

Rebutgem, per tant, aquestes pràctiques i, a banda de donar el nostre suport al centre de Canet de Mar afectat, volem recordar que el vinent 18 de desembre serem a la manifestació reivindicativa (que esperem massiva) en favor de la immersió lingüística,col·laborant colze a colze amb la resta d’organitzacions representades a Som Escola.

Només amb una República Catalana tindrem una escola catalana lliure d’intents polítics i judicials de lesionar la nostra llengua i cohesió socials. Treballem per fer-la possible!

image_pdfimage_print