Tornem a defensar la llibertat als centres educatius catalans: aturem la LGTBIQ+fòbia!

Vergonyosa tramesa postal de la plataforma HazteOir
Vergonyosa tramesa postal de la plataforma HazteOir

Aquesta vegada alcem la veu per la vergonyosa i lamentable tramesa postal de la plataforma HazteOir, que en aquests moments estan rebent, des de Madrid, les direccions dels centres educatius catalans.

Després de les polèmiques campanyes de difusió l’LGBTIQ+fòbia amb autobusos retolats, ara tornen a passar a l’atac amb un intent d’intervenció directa als centres educatius per frenar o condicionar l’educació sexual que reben els alumnes, emparant-se en una suposada llibertat educativa de les famílies i en un suposat adoctrinament que només veuen ells.

Les direccions dels centres educatius estan rebent una carta, un formulari per a les famílies, un fulletó per adherir-se a una campanya de pressió als polítics (concretament a Casado, Rivera i Abascal) i un llibre ple de disbarats sobre la «ideologia de gènere».

La sectorial d’Educació de la Intersindical-CSC defensa la llibertat sexual i una educació completa, sense prejudicis, oberta, respectuosa i normalitzadora de totes les opcions afectives, sexuals i familiars.

Fem una crida a la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGBTIQ+ i a la normalitat a l’hora de tractar a l’escola tots els temes que s’hi relacionen, a educar els infants en la comprensió i tolerància que haurien de ser normals al segle XXI, un segle al qual alguns demostren sovint que encara no han arribat.

I no només cal treballar-ho amb activitats concretes, sinó com una forma de viure-ho en el dia a dia als centres educatius, des de la utilització d’un vocabulari adequat fins a la presentació de tot tipus de perfils personals en les activitats que es realitzin a les aules.

Animem les direccions dels centres a no fer cap mena de difusió ni publicitat gratuïta a aquest col·lectiu i a les seves peticions, i a garantir una educació sexual oberta i adequada als nostres temps, tot al contrari del que es reclama en la tramesa de què parlem.

La sectorial d’Educació de la I-CSC i la Comissió LGBTIQ+ de la Intersindical-CSC treballaran conjuntament per lluitar contra aquestes campanyes que atempten contra els drets i les llibertats més fonamentals.

El sobre, la carta, el formulari, el llibre, el fulletó i l’LGBTIQ+fòbia que fan arribar per correu haurien d’anar directament al contenidor blau, per tal de contribuir a una societat i a una educació lliures, obertes i respectuoses amb tothom.

image_pdfimage_print