Vaga de l’educació pública: Ve d’una hora i va de ràtios

Manifestació sindicats educació
Pla general de la capçalera de la manifestació de docents a Barcelona, el 16 de maig de 2019. (horitzontal)

Avui la Intersindical-CSC ha participat de les diferents accions reivindicatives en el marc de la vaga unitària convocada per la I-CSC, USTEC-STEs, CCOO, UGT, CGT i ASPEPC-SPS per reclamar tornar a les condicions laborals anteriors a l’any 2010, entre les quals el restabliment de l’horari lectiu.

Els mestres i professors reclamem tornar a la situació d’abans de les retallades de 2010. Reivindiquem tornar a les 18 i 23 hores lectives a secundària i primària, i també demanen que millorin les ràtios i augmenti la inversió.

La situació de l’educació pública és “greu”, i afirmen que respecte al 2010 hi ha 62.939 alumnes més per a només 329 docents més, i el pressupost del Departament està per sota del del 2010.

Des de la Intersindical-CSC valorem positivament el seguiment de la vaga, malgrat que no ha estat massiu, tenint en compte la proximitat del final del curs i que en el transcurs d’aquest ja s’havien convocat anteriorment diverses vagues generals i vagues sectorials de l’Educació.

Des de la I-CSC continuarem treballant per assolir els objectius d’una escola catalana, pública i de qualitat.

image_pdfimage_print