Vaga a l’ensenyament públic

Roda de premsa vaga educació

L’educació pública catalana es troba endèmicament infrafinançada. No acompleix ni de lluny el 6% establert per la LEC. Des de 2017 que el Govern no ha impulsat cap mesura a l’educació pública que en millori substancialment la qualitat. Les retallades que es van aplicar de forma «extraordinària» des del primer moment de la crisi encara no han estat revertides després de sis anys de creixement econòmic. Tampoc no s’han desenvolupat els acords i lleis que permeten la reducció de l’horari lectiu. Això ha generat un greu deteriorament de les condicions laborals i, per tant, de la qualitat de l’ensenyament públic.

  • Restabliment, ja al curs 2019/20, de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal com a reivindicació irrenunciable. Recuperació de l’horari de permanència del professorat d’ensenyament secundari.
  • Reducció de les ràtios. Cap tancament de grups a l ‘ensenyament públic.
  • Reversió d’altres condicions retallades com ara la precarietat laboral als centres educatius (conversió dels terços de jornada en mitges jornades i estabilització personal interí i substitut), retorn al caràcter lectiu de les dues hores de reducció del personal més gran de 55 anys, increment del personal de suport educatiu per aatendre la diversitat, recuperació del poder adquisitiu perdut (incloent-hi també el retorn al reconeixement del primer estadi als 6 anys, en comptes del 9 actuals), formació professional pública i de qualitat, retirada del “Decret de plantilles” (39/2014), etc.

Si el Departament d’Educació es nega a negociar i acordar aquestes millores, els sindicats sotasignats emprendrem un seguit de mobilitzacions, inclosa una vaga el 16 de maig.
Fem una crida al conjunt dels treballadors i treballadores de l’Ensenyament Públic de Catalunya a debatre la necessitat de la vaga als centres, a organitzar-la i a secundar-la.

USTEC·STEs (IAC)      CCOO      Intersindical-CSC      ASPEPC·SPS        UGT

image_pdfimage_print