1

La Intersindical exigim a partits i administracions que s’aturin els tancaments a P3

Considerem que aquest és un dels principals problemes del sistema educatiu públic i que cal generalitzar la baixada de ràtios d’alumnes amb efectes immediats per millorar la qualitat educativa i evitar la pèrdua de llocs de treball.

La Intersindical tornem a posar el crit d’alerta perquè, com cada any, el Departament d’Educació pretén tancar línies de P3 a molts municipis de Catalunya, un fet que es disfressa amb un descens de la natalitat o la lluita contra la segregació, però un cop més s’evidencia que és un model de retallades conscient i premeditat. Per visibilitzar la reivindicació i conscienciar la comunitat per lluitar contra aquesta situació hem penjat pancartes a municipis catalans d’arreu del territori en els quals s’hi produeixen tancaments.

Com a sindicat independentista reclamem avançar cap a una República Catalana en la qual s’aposti no per tancar línies sinó per un descens de ràtios i una millora de la qualitat educativa. Aquesta ha de ser una de les prioritats del nou conseller: aturar immediatament tots els tancaments previstos. Cada tancament d’un grup de P3 suposa una estocada per a un centre educatiu, obliga alumnes a anar a centres més allunyats i provoca la pèrdua de llocs de treball, perquè quan s’elimina un grup de P3, també s’eliminen places docents. No es pot tolerar la pèrdua de llocs de treball i de qualitat educativa derivats de retallades innecessàries i perjudicials per a tothom.

Per això, exigim a totes les formacions polítiques i administracions, des dels Ajuntaments fins al Parlament i al nou Govern de la Generalitat, que unifiquin el criteri a tot el territori generalitzant el no tancament de cap grup públic, atès que ara inexplicablement l’educació pública respon de diferent manera a la mateixa situació depenent de cada municipi o territori (al Baix Llobregat es tanquen 10 grups mentre a Barcelona s’abaixen capacitats), i que acabin amb aquest sistema mercantilista i neoliberal instaurat des de fa anys a l’educació. Considerem que és urgent que els responsables polítics entenguin d’una vegada per totes que l’educació infantil és la base de tot el sistema, i que l’èxit educatiu en etapes superiors és impossible sense una bona planificació en aquesta etapa. I entenent això veuran clar, com defensa la Intersindical, que un descens de la matrícula en un centre és una gran oportunitat per començar a aplicar la tan necessària baixada de ràtios a les aules catalanes.