1

Vine a la xerrada sobre Rosa Luxemburg!

Xerrada Rosa Luxemburg

El dia 12 de desembre hem organitzat a Barcelona, des de la sectorial d’educació, una xerrada sobre feminisme centrada en la figura de Rosa Luxemburg, la històrica militant i teòrica marxista, socialista, comunista i revolucionària alemanya, que ha esdevingut una icona del feminisme.

La xerrada és una oportunitat per escoltar i conèixer la Blanca Serra, lingüista, historiadora, militant i activista de gran trajectòria en les lluites socials de Catalunya, i afiliada de la Intersindical-CSC. Tot i que ara ja està jubilada, era professora catedràtica de l’IES Narcís Monturiol. La Blanca és una lluitadora compromesa des de molt jove en la lluita d’alliberament nacional i social del nostre poble.

El seu fons personal es conserva a l’Arxiu Nacional de Catalunya, i conté documentació fruit de la seva activitat política, relacionada amb associacions catalanistes, amb Col·lectius d’Obrers en Lluita, amb els Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans, i amb la formació de militants independentistes. També conté documentació relacionada amb la defensa de la llengua catalana, amb la lluita antirepressiva durant el franquisme i postfranquisme, amb moviments d’alliberament a Catalunya i a altres nacions.

La xerrada es farà a les 18.30 al Centre Cívic Fort Pienc. Us hi esperem! Formem-nos, coneguem el passat per entendre el present i contribuir a construir un país i “un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures“.