1

La sectorial d’Educació de la I-CSC celebra la seva assemblea constituent

Assemblea constituent Intersindical-CSC

Després d’haver emergit amb 47 delegats com a tercera força sindical en les eleccions del passat mes de març, la sectorial d’ensenyament de la Intersindical-CSC ha dut a terme la seva assemblea constituent, a l’Ateneu Unió de la Colònia Güell.

Les persones afiliades i les representants a les juntes de personal han debatut i aprovat per unanimitat les ponències estratègica i organitzativa, que defineixen tant el marc ideològic, com el programàtic, així com el model d’acció sindical.

La Intersindical aposta per una escola laica, inclusiva, feminista, catalana, democràtica i igualitària, així com per una única xarxa pública d’escolarització. En aquest sentit s’ha remarcat la necessita d’un pla que, començant per garantir una oferta de suficients places públiques, es posi com a fita l’abolició dels concerts i la fi de l’actual model dual i segregador.

Alhora, aposta per una acció sindical basada en la consciència, la mobilització i solidaritat de classe, així com en els principis de proximitat i representativitat respecte les demandes i la defensa dels drets laborals de tots els treballadors de l’ensenyament, incloent-hi la democratització dels centres, la transparència i objectivitat en la provisió de llocs de treball i l’estabilitat laboral.

L’assemblea ha aprovat també una resolució crítica amb la manera com s’intenta imposar la reforma de la FP, al marge de l’opinió, tant del professorat implicat com dels sindicats majoritaris en l’àmbit de l’ensenyament.

Finalment, s’ha escollit el Secretariat de la Sectorial, format tant per responsables d’àrees concretes, com per representants de les diferents territorials.