1

Posicionament de la Intersindical-CSC davant de l’entrada de Mossos d’Esquadra als centres docents

La Intersindical-CSC acaba de tenir coneixement que avui, 22 de març, parelles de Mossos d’Esquadra han entrat a centres educatius públics de tot Catalunya per fer «observació de símbols polítics en espais públics», uns símbols que, segons un criteri que desconeixem, han estat retirats pels agents.

Des de la Intersindical-CSC condemnem enèrgicament la irrupció de la policia als centres educatius i la persecució ideològica dels docents independentistes, i demanem explicacions al conseller d’Educació Josep Bargalló, així com al conseller d’Interior Miquel Buch per aquesta pràctica abusiva i intimidatòria que coacciona els mestres i professors de l’ensenyament públic i que en vulnera la llibertat d’expressió i de pensament.

Davant de la persecució ideològica i la vulneració de drets fonamentals, la Intersindical-CSC sempre ens posarà del costat dels nostres docents i aquells que pretenen coaccionar-los. Ens trobaran sempre de cara i és per això que properament parlarem amb la resta d’agents socials i polítics independentistes per acordar accions en contra fets com aquests que mereixen una resposta clara i contundent i la depuració de responsabilitats de qui els ha autoritzats.